Det stolte

irske folk

Michael Collins

  • Født 16 oktober 1890. Michael Collins var en revolusjonær, soldat og politiker som var en av de fremste figurene i Irlands kamp for uavhengighet tidlig på 1900-tallet.
Roy Keane

  • Født 10 august 1971. Roy Keane er en irsk fotballmanager og tidligere profesjonell spiller. Han er den mest suksessfulle irske fotballspilleren gjennom tidene, med 19 store trofeer – hvorav 17 av dem ble vunnet i løpet av hans klubbkarriere i Manchester United. 
Sinead O'Connor

  • Født 8 desember 1966. Sinéad Marie Bernadette O’Connor er en irsk singer-songwriter som hadde sin storhetstid på slutten av 1980-tallet i forbindelse med hennes debut album The Lion and the Cobra. O’Connor ble for alvor verdenskjent i 1990 da hun slapp sin versjon av Prince-låta «Nothing Compares 2 U».
Niall Horan

  • Født 13 september 1993. Niall Horan er en irsk singer-songwriter. Han er kjent som et av medlemmene i det tidligere boybandet One Direction, dannet i 2010 i forbindelse med den britiske sangkonkurransen The X Factor. 
Arthur Guinness

  • Født 24 september 1725. Arthur Guinness var en irsk brygger. Han var grunnlegger av Guinness bryggeriet og opphavsmann til Guinness-familien. Han var også entreprenør og filantrop. Guinness er en av de mest suksessfulle alkohol-merkevarene i verden, brygget i over 50 land og tilgjengelig i over 120.
Oscar Wilde

  • Født 16 oktober 1854. Oscar Wilde var en irsk poet og manusforfatter. Han er best husket for sine epigrammer og skuespill, romanen «The Picture of Dorian Gray», og omstendighetene rundt hans straffedom for grov usømmelighet for homoseksuelle handlinger, fengsling og tidlig død grunnet hjernehinnebetennelse i en alder av 46 år. 
Bono

  • Født 10 mai 1960. Paul David Hewson, bedre kjent som Bono, er en irsk singer-songwriter, filantrop, aktivist, forretningsmann og skuespiller. Han er aller best kjent som vokalist og frontfigur i rockebandet U2. 
Conor McGregor

  • Født 14 juli 1988. Conor Anthony McGregor er en profesjonell MMA-utøver og bokser. I 2015, på UFC 194, beseiret han José Aldo via knockout 13 sekunder inn i første runde, noe som er den raskeste seieren i UFC tittelkamp-historie. McGregor ble også den første utøveren i UFC-historien som holdt titler i to vektklasser samtidig. 
Robbie Keane

  • Født 8 juli 1980. Robert David Keane er en irsk profesjonell fotballtrener og tidligere spiller. Keane var kaptein for Republic of Ireland fra mars 2006 og frem til han pensjonerte seg fra sin internasjonale karriere i august 2016. Han var da den spilleren som hadde scoret flest mål i lagets historie. 
Saoirse Ronan

  • Født 12 april 1994. Saoirse Una Ronan er en irsk-amerikansk skuespillerinne. Hun er mest kjent for sine roller i Atonement, The Lovely Bones og Hanna. Hun har mottatt en rekke priser og nominasjoner, inkludert en Golden Globe, fire Oscar-nominasjoner og fem British Academy Film Awards. 
Historien bak den irske puben

Irske puber har eksistert siden 1800-tallet. De bærer preg av en unik kultur sentrert rundt en uformell og vennlig atmosfære, kosemat og drikke, irsk sport og tradisjonell irsk musikk. Pubene er vanligvis oppkalt etter den nåværende eller forrige eieren av gaten de ligger plassert på. Irske puber solgte tradisjonelt ikke mat, ettersom spisesteder ikke var en stor del av den irske kulturen. Det endret seg på 1970-tallet, og maten er nå en betydelig del av den irske pubopplevelsen. Den utbredte appellen til irske puber har ført til at det irske pubtemaet har spredd seg verden over.